2 Nisan 2018 Pazartesi

Derbi Galatasaray’ ın Galibiyeti İle Sonuçlandı


Spor Toto Süper Lig’in 27.haftasında karşı karşıya gelen Galatasaray ve Trabzonspor müsabakası 2-1 sarı kırmızılıların üstünlüğü ile tamamlandı.

 Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadın’da oynanan karşılaşma Galatasaray taraftarını da arkasına alarak yoğun baskısı ile başladı. Baskının meyvesi 7.dakikada Feqhouli’nin attığı gol ile geldi. İlk yarıda oyuna varlığını koyamayan Trabzonspor, Galatasaray karşısında epey zorlandı.

İki takım da ikinci yarıya aynı kadroyla devam etti. Trabzonspor bu kez oyuna ortak olmaya başlamış biraz daha toparlanmış şekilde sahada idi. 52. dakikada Sosa’nın harika pası topla buluşan Yusuf Yazıcı karşı karşıya pozisyonda Muslera’ yı geçmeyi başaramadı. Trabzonspor bu dakikalarda oyunun hakimi olsa da skora bir türlü denge getiremedi.

Galatasaray oyuna denge getirme arayışlarında Trabzonspor savunmasının yaptığı hatayı affetmeyen Gomis 60. Dakikada karılaşmayı 2-0’ a taşıyan golu attı. Golden sonra Galatasaray oyunda ağırlığını hissettirmeye başladı. Trabzonspor istediği oyunu oynamaktan uzaklaşmıştı. Oyunda ibre tekrar Galatasaray lehine döndü.

Karşılaşma 2-0 devam ederken uzatma dakikalarında sahneye maçın skorunu belirleyen Kucka çıktı. Orta saha da kendisine yapılan faulden sonra Muslera’ nın önde olduğunu gören Kucka topu doğrudan kaleye gönderdi ve uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir gole imza attı.

Karşılaşma 2-1 sona erdi. Galatasaray zirve yarışında bir zafer daha kazanırken,  Trabzonspor 5. Sıradaki yerini korudu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder